4.7 uit 5 op Google
0

Spyker C4 All Weather Coupe

De luxe en de betrouwbaarheid van de C4 levert Spyker in Engeland het predikaat ‘De Rolls-Royce van het Continent’ op.

Deze Spyker C4 heeft imitatie-slangenlederen bekleding. Op het bagagerek zit een getande rand om lastige jongetjes af te schrikken die stiekem willen meerijden. Krachtbron is een 5,7 zescilinder van de Duitse zeppelin- en autofabrikant Maybach. In de motorruimte bevindt zich een extra koelventilator met twee snelheden.

De auto is uitgerust met remmen op alle wielen, nieuw in die tijd. Let ook op de in totaal vier reservewielen op de treeplanken en op de toen nog ongebruikelijke zijspiegel en richtingaanwijzer. Het provinciekenteken met de letter G is van Noord-Holland.

Selwyn Francis Edge, die in 1907 het 24-uursrecord op het Brooklands-circuit heeft gereden met de elders in het museum aanwezige Napier, keert daar in 1922 naar terug. Nu echter met een Spyker C4 en ditmaal voor een ‘Double Twelve’: op Brooklands mag ’s nachts niet meer gereden worden omdat het circuit in een woonwijk ligt, dus rijdt Edge nu twee keer twaalf uur. Met de Spyker rijdt hij wel een nieuw record: een totale afstand van 2.860 kilometer en een gemiddelde snelheid van 120 km/u.

0

Uw mandje is leeg