4.7 uit 5 op Google
0

Louwman Museum wint tweede prijs in Chantilly

Vanuit de hele wereld komen de belangrijkste verzamelaars van klassieke automobielen in het eerste weekend van september naar Chantilly, om het jaarlijks terugkerende evenement ‘Chantilly Arts & Elegance’ bij te wonen.

Honderd van de mooiste auto’s ter wereld staan opgesteld op de ’Le Nôtre’ grasvelden van het landgoed rond ‘Chateau de Chantilly’ en creëren een prachtig tijdelijk museum, waar ze staan te pronken met als doel de hoogste haalbare prijs, ‘Best of Show’, te winnen.

Bekijk Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster in het Louwman Museum

In totaal zijn er 21 verschillende klassen bestaande uit vier tot zes auto’s. De zorgvuldig geselecteerde jury neemt de volgende criteria in aanmerking: zeldzaamheid, geschiedenis, staat van conservering en onderhoud. Een klasse overwinning is nodig om in aanmerking te komen voor de competitie om de hoofdprijs ‘Best of Show’. Vorig jaar won het Louwman Museum deze prestigieuze prijs met de 1936 Mercedes-Benz 500K Special Roadster.

Panhard & Levassor - X19 Labourdette Skiff Torpedo uit 1912
Improbable Coachworks Class – 2016 Chantilly Concours d’Elegance

Dit jaar brachten wij onze Panhard & Levassor – X19 Labourdette Skiff Torpedo uit 1912 in voor het ‘Concours d’Etat’ (zie bovenstaande foto). De auto kwam uit in de categorie  ‘Les carrosseries atypiques’ (ongewone carrosserieën), dit omdat de auto is voorzien een zogenaamde ‘Skiff’- carrosserie. Het ontwerp van de houten carrosserie werd ‘Skiff’ genoemd, vanwege de wijze waarop de ‘romp’ opgebouwd was, namelijk op dezelfde manier als de gelijknamige kleine roeiboot.

Bekijk Panhard et Levassor X19 Labourdette Skiff-Torpedo in het Louwman Museum

Wij waren niet zo succesvol als vorig jaar en werden tweede in de bewuste klasse. Een mooi resultaat op een fantastisch evenement!

Deel deze pagina
share
0

Uw mandje is leeg