4.7 uit 5 op Google
0

Breguet A2

In de luchtvaartwereld zegt de naam Breguet meer dan in de autowereld. In de jaren zeventig en tachtig vliegt de Nederlandse Marine Luchtvaartdienst met Atlantic-toestellen van deze vliegtuigfabrikant.

Vóór de Eerste Wereldoorlog maakt Breguet naast vliegtuigen enige luxe zescilinder auto’s. Deze zijn kwalitatief goed, maar niet succesvol.

In de periode 1941-1945 wordt een aantal elektrische auto’s gebouwd, min of meer uit nood. Breguet mag namelijk op dat moment geen vliegtuigen meer produceren en probeert aldus zijn werknemers aan het werk te houden.

De vierwielige aluminium auto’s zijn gebouwd op een eenvoudig frame met een centrale buis waaraan zowel de motor als de carrosserie is bevestigd. De auto heeft zes batterijen die een maximale spanning van 72 Volt leveren. De actieradius bedraagt circa 65 kilometer bij een gemiddelde snelheid van 40 km/u.

Dit exemplaar is één van de laatst overgeblevenen van de minder dan 200 gebouwde auto’s en daarmee uiterst zeldzaam. De auto stond 64 jaar lang in de garage van een Frans kasteel en is pas enige jaren geleden ontdekt. De bijbehorende oplader is hier eveneens te zien.

0

Uw mandje is leeg