4.7 uit 5 op Google
0

Bugatti Type 54 Bachelier Roadster

De prachtige, elegante lijnen van deze Bugatti suggereren dat het hier om een gewone roadster gaat, maar onderhuids zit een Type 54 Grand Prix-racer met vijfliter compressormotor van 300 pk.

In 1932 koopt de Engelse aristocraat en coureur Earl Howe een Type 54 en rijdt ermee in de Franse Grand Prix. Hij valt uit met een kapotte versnellingsbak, maar is sowieso niet tevreden over de auto en verkoopt hem aan de Engelse Bugatti-liefhebber L.G. ‘Batch’ Bachelier. Deze bouwt een roadster carrosserie op het Type 54-chassis. Zijn eigen Type 55 roadster dient als voorbeeld. Bachelier is echter ernstig ziek en overlijdt net voordat de auto af is.

Daarna kent de Bugatti meerdere eigenaren. De auto crasht eind jaren veertig bij een race en wordt op niet-juiste wijze hersteld. In 1986 krijgt de auto weer een nieuwe eigenaar, die de oorspronkelijke Bachelier-carrosserie weet op te sporen en deze unieke Bugatti op correcte wijze restaureert. In 2001 wint deze auto op het concours van Pebble Beach, Californië, de Briggs Cunningham Trophy voor de meest elegante vooroorlogse sportwagen.

De Bugatti Type 54 is een moeilijk te besturen auto. Er wordt slechts een vijftal Type 54’s gemaakt; twee daarvan worden onherstelbaar beschadigd bij crashes.

0

Uw mandje is leeg