4.7 uit 5 op Google
0

Gregoire 12/14 HP Coupé de Voyage

Het koperen plaatje in de voorruit is een van de meest opvallende kenmerken van deze auto. Het kan uitgenomen worden om de chauffeur bij regen een (ietwat) beter zicht te geven.

Een handbediende ruitenwisser zit er niet op en elektrische bestaan dan nog niet. Wel is de auto voorzien van elektrische verlichting, iets wat waarschijnlijk door het merk Grégoire voor het eerst is toegepast.

De carrosserie, gebouwd door Alin & Liautard uit Courbevoie, is voor zijn tijd vrij conservatief en doet aan een diligence denken. Het is een reiscoupé; achter de chauffeur bevindt zich een klein bagagerekje met een fraaie houten reling en de passagiersstoel is wat naar achteren geplaatst, zodat meer beenruimte ontstaat. Er is ook een voetenbankje voor de passagier aanwezig.

Het uit het Franse Poissy afkomstige Grégoire maakt van 1903 tot 1924 overwegend kleine, snelle auto’s. Later worden ook grotere modellen aangeboden. Grégoire laat veel tegenstrijdigheden in de producten zien. Zo worden er bijvoorbeeld enerzijds auto’s in windtunnels getest ten behoeve van de aerodynamica en anderzijds nog ouderwets aandoende carrosserieën gebouwd. De hier aanwezige auto is een zeer uniek model. Daarnaast is het een van de weinige overgebleven Grégoires.

0

Uw mandje is leeg