Lagonda Lancefield Le Mans Coupé

Sierlijke, maar toch zeer robuuste coupé op basis van de Lagonda V12, bedoeld om in 1940 een gooi te doen naar de overwinning op Le Mans.

Na het behalen van de derde plaats in 1939 met de in zeer korte tijd ontwikkelde ‘team car’ wil Lagonda het jaar daarop beter geprepareerd voor de dag komen.

Ditmaal wordt gekozen voor gestroomlijnde coupés. Deze worden in opdracht van Lagonda vervaardigd door de Londense carrosseriebouwer Lancefield en op de V12-chassis geplaatst.

De auto’s zouden Le Mans nooit zien, want vanwege het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog vindt er in 1940 geen race plaats.

Een van de twee Lancefield-Lagonda’s crasht later bij een recordpoging op de Bonneville-zoutvlakte in Amerika, waarmee het exemplaar in het museum de laatst overgeblevene is.

Wat is er meer te zien? Exposities