4.7 uit 5 op Google
0

Mors 14-19-HP Landaulette Town Car

Dit is een typisch voorbeeld van een luxueuze stadsauto, waarvan het carrosserieprincipe nog lang gehandhaafd zou worden: chauffeur half of helemaal in de open lucht, passagiers volledig beschut achterin.

De carrosserie van deze Mors is vrijwel volledig door brand verwoest als de auto wordt ontdekt. Aan de hand van het overgebleven skelet bouwt de nieuwe eigenaar het koetswerk weer volledig op naar het oorspronkelijke ontwerp van de Parijse carrosseriebouwer Rothschild. Zoals de naam reeds suggereert, is dit bedrijf gefinancierd door de bankiersfamilie Rothschild. De carrosseriebouwer is een pionier in het gebruik van aluminium voor koetswerken, destijds zeer vooruitstrevend.

Dit is een typisch voorbeeld van een luxueuze stadsauto, waarvan het carrosserie-principe nog lang gehandhaafd zou worden: chauffeur half of helemaal in de open lucht, passagiers volledig beschut achterin. In deze zogenaamde ‘landaulet’ bestaat ook nog de mogelijkheid het achterste gedeelte van het dak naar beneden te klappen. De chauffeur zit hier boven de vooras, het zogenaamde ‘cab over’-ontwerp.

0

Uw mandje is leeg