4.7 uit 5 op Google
0

Rolls-Royce Silver Wraith

Auto met toilet. Onder de achterbank van deze Rolls-Royce Silver Wraith, in 1954 besteld door de excentrieke Amerikaanse zakenman Joseph Maschuch, bevindt zich een heuse wc met een goudkleurige bril.

Verder heeft de auto airconditioning, een bar, telefoon en televisie – een van de eerste autotelevisies ooit. Motorblok, dynamo, startmotor en carburateur zijn groen geverfd, alles naar wens van de klant. De witte zijvlakken op de banden, zogenaamde ‘whitewalls’, zijn typisch Amerikaans. De radiateurmascotte is een knielende versie van de beroemde ‘Spirit of Ecstasy’, bedoeld om de bestuurder meer zicht op de weg te verschaffen dan het staande model.

Het futuristische koetswerk is van de Italiaanse designer Alfredo Vignale, bekend om zijn extravagante ontwerpen. Dit is zijn enige ontwerp op een Rolls-Royce-chassis. Het front heeft vier koplampen, waarvan de middelste twee extreem groot zijn. De achterruit helt achterover, een ontwerpkenmerk dat in 1959 ook wordt toegepast op de Lincoln Continental.

Het toilet wordt overigens nooit als zodanig gebruikt; het dient als champagnekoeler.

0

Uw mandje is leeg