4.8 uit 5 op Google
Open van dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00u
0
Welkom Maak hieronder uw keuze

De auto als inspiratiebron

De opkomst van de automobiel rond de eeuwwisseling veroorzaakte wereldwijd grote opwinding bij kunstenaars en beeldhouwers. Vanaf het begin was de automobiel een grote inspiratiebron voor de creatie van objecten die de mobiliteit van de mens verbeelden.

Symbool voor vooruitgang

Brons was het meest geliefde materiaal voor de kunstwerken die ontsproten uit de opkomst van de auto. Brons symboliseert de sterke en onomkeerbare opkomst van de auto, een voor die tijd geheel nieuwe technologie die een nieuw tijdperk inluidde voor de menselijke vooruitgang.

De prijs van de overwinning

De objecten waren niet alleen gemaakt als kunstwerk maar ook als trofee bij motorsport evenementen. In sommige gevallen werd de race zelf verbeeld in het object dat achteraf werd gecreëerd. Inclusief alle drama en hoogtepunten. De winnaar ontving zijn trofee dan ook vaak pas maanden na te zijn gefinished.

Ware meesterwerken

De sculpturen waren stuk voor stuk ware meesterwerken van artiesten die waren beïnvloed door grootheden als Auguste Rodin. Elk van de sculpturen en trofeeën zijn van de hand van artiesten van naam, zoals de Hongaar Gustave Miklos, wiens werk ook vandaag de dag nog te zien is in verschillende musea in Europa en Amerika.

’s Wereld grootste collectie

In het Louwman Museum ontdek je de grootste en meest veelzijdige collectie sculpturen, trofeeën en memorabilia uit het begin van de automobiel. Elk werk vertelt een uniek verhaal en neemt je mee in de beleving en inspiratie van de kunstenaar en zijn verwondering voor deze revolutionaire nieuwe ontwikkeling.

Reserveer jouw tickets voor het Louwman Museum

Plan jouw bezoek aan het museum van de automobiel. Je vindt het Louwman Museum op slechts 15 minuten van Den Haag Centraal Station.

Koop je tickets

0

Uw mandje is leeg