4.8 uit 5 op Google
Open van dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00u
0
Welkom Maak hieronder uw keuze

Ervaar 150 jaar kunst in beweging

In het Louwman Museum ontdek je de grootste collectie auto gerelateerde schilderkunst, illustraties, affiches, sculpturen en trofeeën ter wereld. Ervaar 150 jaar kunst in beweging, in het Louwman Museum in Den Haag. Het museum van de automobiel.

Schilderijen en illustraties

Bekijk onze omvangrijke collectie autoprenten en -tekeningen. Met onder meer de bijzondere collectie illustraties van Frederick Gordon-Crosby (1885-1943), de fameuze illustrator van het Engelse blad The Autocar.

Posters en affiches

Vanaf eind 19e eeuw waren affiches het belangrijkste middel voor fabrikanten om hun automobielen te promoten. De grootste en bekendste tekenaars en artiesten van die tijd werden ingezet om deze bijzondere kunstwerken te creëren.

Sculpturen en trofeeën

Veel beeldend kunstenaars werden geïnspireerd door de automobiel om bijzondere objecten te maken. Niet alleen voor exposities maar ook als trofee bij motorsport evenementen. Materialen als zilver, brons en porselein werden hiervoor gebruikt.

Miniaturen

Vanaf het moment dat de eerste automobielen op de weg verschenen werden er miniaturen van gemaakt. Vaak met een verbluffende gelijkenis tot het origineel. Zoals de Spindizzies uit de jaren ’30, die met snelheden tot ruim 150 kilometer per uur over speciale banen raceten.

Memorabilia

Automobielen zijn van oudsher een inspiratiebron voor het ontwerp van gebruiksvoorwerpen. Horloges, sigarettenhouders, flessen, borden en nog veel meer. In het Louwman Museum ontdek je een uniek overzicht van deze memorabilia.

Reserveer jouw tickets voor het Louwman Museum

Plan jouw bezoek aan het museum van de automobiel. Je vindt het Louwman Museum op slechts 15 minuten van Den Haag Centraal Station.

Koop je tickets

0

Uw mandje is leeg